dilluns, 28 de novembre del 2011

Microrelats per al meu fill (I): el conte del llop penjadís


Microrelats per al meu fill (I): el conte del llop penjadís

Hi havia una vegada un ramat d'ovelles (beeeee) de blanca llana que pasturaven per les contrades de Prats de Sant Fruitós. Les ovelles passaven el dia menjant l'herba fresca de les praderes. Aquestes ovelletes (beeeee) eren felices i mai no renegaven perquè del pastor obtenien l'aigua i el passeig, i el gos del pastor les vigilava perquè no sortissin del camí i no caiguessin pels penyasegats, cosa que havien de fer sobretot a l'estiu, quan s'havien d'enfilar pels camins, tot cercant noves pastures.

A les nits el silenci només el trencava un llop feroç (auuuuu).Aquest vivia d'atrapar petites criatures i, de tant en tant, quan estava molt afamat, s'apropava al ramat i atrapava una ovella per menjar-se-la. Un bon dia, les ovelles es van reunir per tal de posar fi al seu problema i van decidir fer front al llop i acabar amb els assassinats de forma definitiva. Van decidir muntar guàrdies cada nit i el dia que va venir el llop van dur a terme el seu pla.

Quan el llop va arribar, totes les ovelles van anar cap a la tanca i el llop va decidir agafar la pressa fàcil que s'havia quedat enmig; allà, les ovelles hi havien deixat un bon grapat de llana que simulava ser una ovella. Quan el llop s'hi va apropar, la resta d'ovelles ja l'havien rodejat i s'hi van anar apropant fins atrapar-lo. Un cop lligat el van penjar a un arbre i durant dos dies i dues nits no el van alimentar. Poc a poc el llop es va anar calmant i les ovelles s'hi van apropar. Li van donar pomes, taronges i maduixes però les va refusar; ell volia ratolins, llúdrigues o altres animals. Al quart dia, la gana el va fer acceptar la fruita, i se'n va adonar que era ben bona. Poc a poc s'hi va anar acostumant i estava molt agraït a les ovelles. Al sisè dia el van alliberar i el llop va marxar ben cofoi i mai més no va tornar a empaitar les ovelletes.

 Había una vez un rebaño de ovejas (beeeee) de lana blanca que pacían en Prado de San Fructuoso. Las ovejas pasaban el día comiendo la hierba fresca de los prados. Eran felices y nunca se quejaban porque del pastor obtenían el agua y el paseo, y el perro del pastor las vigilaba para que no salieran del paseo y no cayeran por las laderas de las montañas, a las que tenían que subir sobre todo en verano, en busca de comida fresca.

Por las noches, el silencio solo era interrumpido por el lobo feroz (auuuuu), que vivía de atrapar pequeñas alimañas. En ocasiones, sin embargo, se acercaba al rebaño y atrapaba una oveja para comérsela. Un buen día, las ovejas se reunieron para poner fin a su problema y decidieron enfrentarse al lobo de forma definitiva. Decidieron montar guardias cada noche y el día que vino el lobo ejecutaron su plan.

Así que llegó el lobo, todas las ovejas fueron hacia las vallas y el depredador decidió ir a por la presa más fácil, que se había quedado en el centro; allí, las ovejas habían dejado un montón de lana que simulaba ser un becerro: cuando el lobo se acercó, el resto de las ovejas le habían rodeado y se abalanzaron sobre él.

Una vez apresado le ataron y lo colgaron a un árbol. Durante dos días y dos noches no le alimentaron. Cuando el lobo ya se había calmado, las ovejas se acercaron a él con manzanas, naranjas y fresas. Al principio las rechazaba, él quería ratones, nutrias u otros animales.

Al cuarto día, el hambre hizo su trabajo y acabó por aceptar la fruta y, ¡oh, sorpresa!, se dio cuenta de lo buenas que estaban. Al sexto día ya estaba acostumbrado a comer fruta y verdura y entonces le liberaron. El lobo se marchó contento y nunca más volvió a molestar a las ovejas.